Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Unagi kaste

Print Recipe

Unagi kaste või ka Unagi no Tare on Jaapani köögis tuntud angerja (Unagi) juurde kuuluv paks ja siirupine kaste, maitselt soolane, magus ja umamirikas. Unagi kaste sobib suurepäraselt grillitud kana ja kalaga ning seda niristatakse sageli ka sushile. Kui oled Jaapani köögi ja sushi sõber, siis tõenäoliselt oled juba sattunud olukorda, kus võitled vastupandamatu sooviga taldrik viimsestki unagi-kastmest puhtaks limpsida. Tegelikult peab tõdema, et seda paljude lemmikut on üsna lihtne ise valmistada.

Vaja läheb

Tee nii

  1. Sega kõik koostisosad kokku ja pane väikesele pannile või paksupõhjalisse potti. Sega ja keeda tasasel tulel kuni vähemalt kolmandik vedelikust on ära auranud. Lase jahtuda ning pane jahtunud kaste veel mõneks ajaks külmkappi, see aitab kastmel pakseneda. Ongi valmis.

Märkused

foto: justonecookbook.com

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad