Unagi kaste
Unagi kaste või ka Unagi no Tare on Jaapani köögis tuntud angerja (Unagi) juurde kuuluv paks ja siirupine kaste, maitselt soolane, magus ja umamirikas. Unagi kaste sobib suurepäraselt grillitud kana ja kalaga ning seda niristatakse sageli ka sushile. Kui oled Jaapani köögi ja sushi sõber, siis tõenäoliselt oled juba sattunud olukorda, kus võitled vastupandamatu sooviga taldrik viimsestki unagi-kastmest puhtaks limpsida. Tegelikult peab tõdema, et seda paljude lemmikut on üsna lihtne ise valmistada.

Ingredients

Instructions
  1. Sega kõik koostisosad kokku ja pane väikesele pannile või paksupõhjalisse potti. Sega ja keeda tasasel tulel kuni vähemalt kolmandik vedelikust on ära auranud. Lase jahtuda ning pane jahtunud kaste veel mõneks ajaks külmkappi, see aitab kastmel pakseneda. Ongi valmis.

Recipe Notes

foto: justonecookbook.com