Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Tuunitäidisega onigirid ehk kolmnurkne sushi

Print Recipe

Onigiri on sushi sarnane toit, mis põhiliselt koosneb kolmnurksest riisipallist ja selle sisse peidetud täidisest. Tuuni-majoneesi onigirid on üks Jaapanis levinumaid snäkke.

Vaja läheb

Sushiriisi jaoks

Täidiseks

  • 170 g tuunikala konservi
  • 2 tl majoneesi või sriracha majoneesi (Leiad siit, siit või siit)
  • 3 tl sojakastet (Leiad siit ja siit)

Kaunistuseks

Tee nii

  1. Sushi riisi valmistamine: Pane riis potti. Vala peale külm vesi, sega kergelt ja vala vesi kohe ära. Korda sellist riisi pesemist kuni vesi enam-vähem puhtaks jääb. Jäta riis 20 minutiks külma vette likku. Kurna sõelal korralikult. Pane riis potti ja lisa vesi. Kata pott kaanega ja lase keema tõusta. Keera kuumus madalaks. Kui vesi on ära auranud, on riis valmis.

    Tõsta pott tulelt. Nirista riisiäädikas riisile. Õhuta riisi riisilusikaga või spaatliga diagonaalseid "hakkimise" liigutusi tehes kuni riis jahtub. Kata pott niiske köögirätiku või köögipaberiga. Ära pane sushiriisi külmkappi!

  2. Täidis: Kurna konservist välja vesi ja purusta tuunikala kahvli abil ühtlaseks. Sega sinna sisse majonees (sriracha majonees, kui soovid onigiridesse pisut vürtsi) ja sojakaste.

  3. Onigiride valmimine: Kui sushiriis on maha jahtunud, sega õrnalt sinna sisse sojakaste, seesamiõli ja maitse järgi furikaket.

    Võta ruudukujuline tükk köögikilet ja aseta selle keskele umbes 3 spl maitsestatud sushiriisi. Tee sinna pisike lohk ja lisa 1-2tl täidist. Võta kile otstest kinni ning tõsta need kokku, jättes riisi kile sisse. Keera otsi kuni riis ja täidis on tihedalt kokku surutud kile sees. Nüüd vormi riis õrnalt kolmnurga kujuliseks ja võta kile ümbert ära.

    NB! Kui täidis ei taha hästi onigiri keskele jääda, võib pärast täidise tõstmist riisis olevasse lohku lisada peale veel natuke riisi!

    Soovi korral lõika nori lehest välja ristküliku kujuline tükk, mis Jaapanis pannakse onigiri alumisele küljele.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad