|
|
Tõsta pott tulelt. Nirista riisiäädikas riisile. Õhuta riisi riisilusikaga või spaatliga diagonaalseid “hakkimise” liigutusi tehes kuni riis jahtub. Kata pott niiske köögirätiku või köögipaberiga. Ära pane sushiriisi külmkappi!
Võta ruudukujuline tükk köögikilet ja aseta selle keskele umbes 3 spl maitsestatud sushiriisi. Tee sinna pisike lohk ja lisa 1-2tl täidist. Võta kile otstest kinni ning tõsta need kokku, jättes riisi kile sisse. Keera otsi kuni riis ja täidis on tihedalt kokku surutud kile sees. Nüüd vormi riis õrnalt kolmnurga kujuliseks ja võta kile ümbert ära.
NB! Kui täidis ei taha hästi onigiri keskele jääda, võib pärast täidise tõstmist riisis olevasse lohku lisada peale veel natuke riisi!
Soovi korral lõika nori lehest välja ristküliku kujuline tükk, mis Jaapanis pannakse onigiri alumisele küljele.
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.