Traditsiooniline Liibanoni tabbouleh

Print Recipe

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

  • 100 ml täistera bulgurit
  • 50 ml sidrunimahla
  • 50 ml oliiviõli (Vaata toodet)
  • 1/2 tl soola
  • 1/4 tl head musta pipart (Vaata toodet)
  • 1 tk väikest sibulat
  • 1 tk pikka kurki
  • peotäit värsket münti
  • 3 peotäit värsket lehtpeterselli
  • 3 tk rohelise sibula vart

Tee nii

  1. Keeda valmis bulgur. Selleks aja keema 300ml vett, lisa bulgur ja kui see keema tõuseb, keera kuumus madalamaks. Lase madalal kuumusel keda, kuni bulgur on pehme, ca 20 minutit. Kui soovid, võid seejärel valada bulguri sõelale ja külma veega läbi loputada.

  2. Haki peeneks tomatid, kurk, sibul ja ürdid. Hoia kõiki eraldi kuni tabbouleh kokku segamiseni.

  3. Sega kokku oliiviõli, sidrunimahl, sool ja pipar. Vala see bulgurile ja sega läbi. Lisa hakitud köögiviljad ja ürdid, sega läbi, maitsesta üle, kui tarvis. Tõsta 5 minutiks külmkappi ja serveeri kartulite, liha või kala kõrvale. Liibanonis serveeritakse tabuleh salatilehel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad