Traditsiooniline Liibanoni tabbouleh
Print Recipe
Vaja läheb
- 100 ml täistera bulgurit
- 50 ml sidrunimahla
- 50 ml oliiviõli (Vaata toodet)
- 1/2 tl soola
- 1/4 tl head musta pipart (Vaata toodet)
- 1 tk väikest sibulat
- 1 tk suuremat tomatit
- 1 tk pikka kurki
- peotäit värsket münti
- 3 peotäit värsket lehtpeterselli
- 3 tk rohelise sibula vart
Tee nii
-
Keeda valmis bulgur. Selleks aja keema 300 ml vett, lisa bulgur ja kui see keema tõuseb, keera kuumus madalamaks. Lase madalal kuumusel keda, kuni bulgur on pehme, ca 20 minutit. Kui soovid, võid seejärel valada bulguri sõelale ja külma veega läbi loputada.
-
Haki peeneks tomatid, kurk, sibul ja ürdid. Hoia kõiki eraldi kuni tabbouleh kokku segamiseni.
-
Sega kokku oliiviõli, sidrunimahl, sool ja pipar. Vala see bulgurile ja sega läbi. Lisa hakitud köögiviljad ja ürdid, sega läbi, maitsesta üle, kui tarvis. Tõsta 5 minutiks külmkappi ja serveeri kartulite, liha või kala kõrvale. Liibanonis serveeritakse tabuleh salatilehel.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
” Vaja läheb” nimekirjast on tomat välja jäänud.
Aitäh märkamast! Lisasime tomati nimekirja. 🙂