Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Traditsiooniline chimichurri grill-lihale

Print Recipe

Chimichurri on värske ürdikaste, mis on tuntud Uruguay ja Argentiina köökides, kus liha grillimine on eriti au sees. Samas sobib see värskust täis salsa ka grillitud kala ja mereandide maitsestamiseks.

Vaja läheb

  • 160 ml lehtpeterselli lehti
  • 2-3 spl punase veini äädikat (Vaata toodet)
  • 3-4 tk küüslauguküünt
  • 2 spl värske pune lehti
  • 2 tl tšillihelbeid (Vaata toodet)
  • 120 ml oliiviõli (Vaata toodet)
  • maitse järgi soola ja pipart (Soola leiad siit ja pipra siit)

Tee nii

  1. Pese ja kuivata petersell. Rebi lehed varte küljest ja mõõda kogust nii, et surud lehed vastu mõõtekannu põhja – peterselli läheb suhteliselt palju.

    Kuna õige chimichurri puhul on oluline, et kaste oleks kergelt tükiline ja mitte püree, siis sobib selle valmistamiseks eriti hästi kvaliteetne blender nagu Blendtec, kus omad tulemuse üle ise täielikku kontrolli.

  2. Vala blenderkannu põhja esmalt oliiviõli ja veiniäädikas. Lisa petersell ja pune. Koori küüslauguküüned ja tee need pooleks. Lisa ka küüslauk blenderisse. Lisa tšillihelbed.

    Kasuta blenderi pulsseerimisfunktsiooni mitu korda nuppu vajutades kuni näed, et koostisained on tükeldatud, aga mitte veel püreestatud. Maitsesta chimichurrit soola ja pipraga. Lase minimaalselt 10 minutit tõmmata enne kui seda grilli kõrvale serveerid. Külmikus säilib kaste mõned päevad.

    P.S. Chimichurriga võib grillimise ajal liha või kala ka pintseldada.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Retsept valmis koostöös Blendtec'iga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad