Traditsiooniline chimichurri grill-lihale
Chimichurri on värske ürdikaste, mis on tuntud Uruguay ja Argentiina köökides, kus liha grillimine on eriti au sees. Samas sobib see värskust täis salsa ka grillitud kala ja mereandide maitsestamiseks.

Instructions
  1. Pese ja kuivata petersell. Rebi lehed varte küljest ja mõõda kogust nii, et surud lehed vastu mõõtekannu põhja – peterselli läheb suhteliselt palju.

    Kuna õige chimichurri puhul on oluline, et kaste oleks kergelt tükiline ja mitte püree, siis sobib selle valmistamiseks eriti hästi kvaliteetne blender nagu Blendtec, kus omad tulemuse üle ise täielikku kontrolli.

  2. Vala blenderkannu põhja esmalt oliiviõli ja veiniäädikas. Lisa petersell ja pune. Koori küüslauguküüned ja tee need pooleks. Lisa ka küüslauk blenderisse. Lisa tšillihelbed.

    Kasuta blenderi pulsseerimisfunktsiooni mitu korda nuppu vajutades kuni näed, et koostisained on tükeldatud, aga mitte veel püreestatud. Maitsesta chimichurrit soola ja pipraga. Lase minimaalselt 10 minutit tõmmata enne kui seda grilli kõrvale serveerid. Külmikus säilib kaste mõned päevad.

    P.S. Chimichurriga võib grillimise ajal liha või kala ka pintseldada.

Recipe Notes

Meie veinisoovitus: Punane vein Harmonie Rogue AOC 2022

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Retsept valmis koostöös Blendtec’iga.