Tapioki kreem vaarikate ja pistaatsiatega

Print Recipe

Kogus 6-8 portsjonit

Vaja läheb

Kastme jaoks

  • 0,5 l vaarikaid
  • 1 spl sidrunimahla
  • agaavisiirupit või maitse järgi steviat (agaavisiirup või stevia)

Tapioki kreemi jaoks

  • 200 ml tapiokipärleid (Vaata toodet)
  • 400 ml vett
  • 400 ml piima
  • 6 spl agaavisiirupit
  • 1 tl vanilliekstrakti ( Vaata toodet)
  • maitsestamata pistaatsiaid serveerimiseks (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Sega kokku vaarikad, sidrunimahl ja 5 spl agaavisiirupit või maitse järgi steviat. Aja keema, keera kuumus madalaks ja jäta 10-15 minutiks podisema. Sega aegajalt ja jälgi, et põhja ei hakkaks. Maitse üle - kuna marjade hapukus ja inimeste maitse on erinev, lisa soovi korral agaavisiirupit või steviat. Kui tarvis, keeda kauem, et vedelikku potti eriti ei jääks. Lase jahtuda toatemperatuurini.

  2. Teises potis sega kokku tapiokipärlid, piim, vesi, vanilliekstrakt ja 6spl agaavisiirupit. Aja keema, keera kuumus madalaks ja keeda pidevalt segades 20-30 minutit, kuni pärlid muutuvad suuremaks ja läbipaistvaks. Lase jahtuda toatemperatuurini.

  3. Jaota 6 klaasi vahel tapiokikreem, selle peale jaota vaarikakaste. Puista üle maitsestamata pistaatsiatega ja serveeri.

Kommentaarid

  1. Eriti maitsev on dessert järgmisel päeval, siis on segu rohkem tahenenud ning meenutab maitselt riisputru. Serveerisin mangopüree ja grenadilli seguga, mille ise naturaalsetest komponentidest valmistasin.
    Mulle selle retsepti valmistusviis meeldib enam kui see, milles peab tapioki vees keetma ja ära kurnama. Milleks lisa tööd teha.

  2. Superhea magustoit! Ma tegin pool kogust mis retseptis antud. Agaavisiirupit lisasin poole vähem. Väga magus ei meeldi väga. Mul läks kreem kuidagi väga ruttu paksuks aga tapiokipärlid polnud veel päris läbipaistvaks muutunud. Lisasin 1 dl vett juurde. 1 ports annab ainult 153 kcal. Kohe kindlasti teen seda veel 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad