Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Tai hommikune riisisupp ehk khao tom

Print Recipe

Khao tom on maitserohke riisisupp, mille auravaid kausikesi Tai tänavail hommikuti sadade ja tuhandete kaupa ära süüakse. Tai maitsed teevad muidu nii lihtsa roa mõnusalt eriliseks ja tulemus on tõeliselt kosutav!

Kogus 4 le

Vaja läheb

Tee nii

  1. Aja vesi potis keema, lisa puljongi kotikesed ja ingveri viilud. Keeda mõned minutid ja maitsesta puljongit vähese soolaga. Lisa külma vee all loputatud riis. Keeda riis pehmeks. Eemalda potist puljongikotikesed. Kui tundub, et vett jääb liiga vähe, siis lisa vähehaaval keedetud vett. Maitsesta saadud paksemat riisisuppi kalakastme, suhkru ja valge pipraga. Kui vaja, lisa soola. Kui maitsed on paigas, siis lisa supi sisse hakkliha. Sega ja keeda, kuni liha on küps. Nüüd klopi väikses kausis lahti munad ja lisa ka need keeva supi sisse. Muna teeb supi harjumatult häguseks, aga nii see peabki olema. Serveerimisel muutub kõik palju kaunimaks :).

  2. Serveeri kuuma suppi pigistades sellesse laimimahla ning puistates üle hakitud koriandri, rohelise sibula, tšillihelveste ja praetud šalottsibulaga!

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad