Tai hommikune riisisupp ehk khao tom
Print Recipe
Khao tom on maitserohke riisisupp, mille auravaid kausikesi Tai tänavail hommikuti sadade ja tuhandete kaupa ära süüakse. Tai maitsed teevad muidu nii lihtsa roa mõnusalt eriliseks ja tulemus on tõeliselt kosutav!
Vaja läheb
- 0,8-1 l vett
- Liitri vee jaoks kanapuljongit (proovi seda kanafondi)
- 0,5 tl ingverit
- 1,5 dl jasmiiniriisi (Vaata toodet)
- 4 spl sea või kana hakkliha
- 2 tk muna
- 2 spl kalakastet (Vaata toodet)
- 0,5 tl suhkrut (Vaata toodet)
- veidi soola (Vaata toodet)
- veidi valget pipart (Vaata toodet)
- 2 tk laimi
- serveerimiseks peotäis värsket koriandrit
- serveerimiseks hakitud rohelist sibulat
- serveerimiseks tšillihelbeid (Vaata toodet)
- serveerimiseks praetud šalottsibulat
Tee nii
-
Aja vesi potis keema, lisa puljongi kotikesed ja ingveri viilud. Keeda mõned minutid ja maitsesta puljongit vähese soolaga. Lisa külma vee all loputatud riis. Keeda riis pehmeks. Eemalda potist puljongikotikesed. Kui tundub, et vett jääb liiga vähe, siis lisa vähehaaval keedetud vett. Maitsesta saadud paksemat riisisuppi kalakastme, suhkru ja valge pipraga. Kui vaja, lisa soola. Kui maitsed on paigas, siis lisa supi sisse hakkliha. Sega ja keeda, kuni liha on küps. Nüüd klopi väikses kausis lahti munad ja lisa ka need keeva supi sisse. Muna teeb supi harjumatult häguseks, aga nii see peabki olema. Serveerimisel muutub kõik palju kaunimaks :).
-
Serveeri kuuma suppi pigistades sellesse laimimahla ning puistates üle hakitud koriandri, rohelise sibula, tšillihelveste ja praetud šalottsibulaga!
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Imemaitsev ja väga lihtne. Tõesti, söö või suppi hommikuks 🙂