Tai grillikaste Nam Jim
Print Recipe
Tai tänavail müüakse tõeliselt mahlakat grillkana ja see kaste, Nam Jim, tuleb kanaga alati kaasa! Lõhnab pikantselt, aga maitse rabab jalust! Selles on tulisust, tummisust ja umamit!
Vaja läheb
- 2 spl kleepuvat riisi (Vaata toodet)
- 0,5-1 spl tšillihelbeid (Vaata toodet)
- 1 spl palmisuhkrut (Vaata toodet)
- 3 spl kalakastet (Vaata toodet või siit)
- 1,5 spl tamarindi pastat (Vaata toodet)
- peotäis hakitud värsket koriandrit
Tee nii
-
Esmalt valmista khao kua ehk röstitud kleepuva riisi jahu, mis on selle kastme oluline koostisosa. Selleks rösti kleepuva riisi teri kuumal pannil, kuni need kuldseks muutuvad. Jahuta riis ja purusta uhmris jämedateraliseks jahuks. Kastme jaoks läheb vaja ca 1,5spl khao kuat. Sega tamarindi kontsentraat kokku 3spl külma veega.
-
Sega kõik koostisained kokku ja jäta 10 minutiks maitsestuma. Sobib eriti hästi grillkana kõrvale koos kleepuva riisiga.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.