Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Spargli mimosa

Print Recipe

Tegu on eriti kevadise retseptiga. Esiteks tänu kevadisele sparglile, aga teiseks ka seetõttu, et selle nimi on mimosa ja mimosad on esimesed Prantsusmaa kevadekuulutajad õied - hakitud munakollane näeb väga nende õite moodi välja.

Vaja läheb

  • 200 - 300 g spargleid
  • 0,5 spl punase veini äädikat (Vaata toodet)
  • suts soola (Vaata toodet)
  • 1 tl hästi peeneks hakitud sibulat
  • 0,5 tk röstitud vürtsidega sinepit (Vaata toodet)
  • 30 ml külmpressitud oliiviõli + pisut sparglite valmistamiseks (Vaata toodet)
  • 1 spl kappareid
  • 2 keedetud muna
  • suur peotäis hakitud lehtpeterselli

Tee nii

  1. Keeda munad kõvaks. Koori ja eralda munakollased ja -valged. Haki mõlemad hästi peenikeseks. Kui kasutad soolatud kappareid, siis leota neid esmalt 15 minuti külmas vees, et liigne sool eemaldada.

  2. Valmista vinegrett. Selleks sega äädikas ja sibul kokku. Lisa sinep ja oliiviõli ning sega kuni saad ühtlase kastme. Maitsesta soolaga. Lisa hakitud petersell ja kergelt hakitud kapparid.

  3. Kui kasutad jämedaid spargleid, siis naksa neil alumine kõva ots ära ja koori spargleid kergelt. Kui Sul on peenikesed noored sparglid, siis pole seda vaja. Nirista sparglitele veidi oliiviõli ja keeruta neid. Prae spargleid pannil või grilli mõned minutid. Maitsesta vähese soolaga. Sega sparglid vinegretiga kokku ning säti vaagnale. Puista üle hakitud munakollase ja munavalgega. Serveeri kohe.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad