Spargli mimosa
Tegu on eriti kevadise retseptiga. Esiteks tänu kevadisele sparglile, aga teiseks ka seetõttu, et selle nimi on mimosa ja mimosad on esimesed Prantsusmaa kevadekuulutajad õied – hakitud munakollane näeb väga nende õite moodi välja.

Instructions
  1. Keeda munad kõvaks. Koori ja eralda munakollased ja -valged. Haki mõlemad hästi peenikeseks. Kui kasutad soolatud kappareid, siis leota neid esmalt 15 minuti külmas vees, et liigne sool eemaldada.

  2. Valmista vinegrett. Selleks sega äädikas ja sibul kokku. Lisa sinep ja oliiviõli ning sega kuni saad ühtlase kastme. Maitsesta soolaga. Lisa hakitud petersell ja kergelt hakitud kapparid.

  3. Kui kasutad jämedaid spargleid, siis naksa neil alumine kõva ots ära ja koori spargleid kergelt. Kui Sul on peenikesed noored sparglid, siis pole seda vaja. Nirista sparglitele veidi oliiviõli ja keeruta neid. Prae spargleid pannil või grilli mõned minutid. Maitsesta vähese soolaga. Sega sparglid vinegretiga kokku ning säti vaagnale. Puista üle hakitud munakollase ja munavalgega. Serveeri kohe.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.