Soola ja pipra kalmaarid

Print Recipe

Värskust täis kerge aasiapärane mereanniroog. Mõnus kergeks lõunaks või eelroaks, väikseks suveroaks või klaasi jaheda veini või õlle kõrvale.

Vaja läheb

  • 1 kg puhastatud kalmaari (Saad siit)
  • 2 tl purustatud musta pipart (Saad siit)
  • 2 tl Sichuani pipart (purusta) (Saad siit)
  • 2 tl himaalaja teemantsoola (Saad siit)
  • 60 g maisitärklist
  • rafineeritud kookosõli frittimiseks (Saad siit)
  • 6 tk rohelist sibulat, hakitud
  • 2 tk punast tšillit (viilutatud) (Saad siit)
  • 4 tk küüslaugu küünt
  • 2-3 spl laimimahla (Saad siit)
  • peotäis koriandrit

Tee nii

  1. Kuivata kalmaar köögipaberiga. Lõika rõngasteks. Kuumuta potis rafineeritud kookosõli (või näiteks maapähkliõli). Sega kausis kokku must pipar, purustatud Sichuani pipar, sool ja maisitärklis. Lisa kalmaarirõngad ja sega, et need saaksid jahuseguga ühtlaselt kokku. Friti kalmaarirõngaid mõne haaval 1 minut, tõsta köögipaberile nõrguma. Jäta veidi õli potti alles ja prae kergelt läbi roheline sibul, küüslauk ja tšilliviilud. Tõsta need õlist välja ja nõruta. Sega frititud maitsetaimed kokku kalmaaridega. Serveeri laimimahla ja värske koriandriga.

    Idee: Food&Travel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga