Soola ja pipra kalmaarid
Print Recipe
Värskust täis kerge aasiapärane mereanniroog. Mõnus kergeks lõunaks või eelroaks, väikseks suveroaks või klaasi jaheda veini või õlle kõrvale.
Vaja läheb
- 1 kg puhastatud kalmaari
- 2 tl purustatud musta pipart (Saad siit)
- 2 tl Sichuani pipart (purusta) (Saad siit)
- 2 tl himaalaja teemantsoola (Saad siit)
- 60 g maisitärklist
- rafineeritud kookosõli frittimiseks (Saad siit)
- 6 tk rohelist sibulat, hakitud
- 2 tk punast tšillit (viilutatud) (Saad siit)
- 4 tk küüslaugu küünt
- 2-3 spl laimimahla
- peotäis koriandrit
Tee nii
-
Kuivata kalmaar köögipaberiga. Lõika rõngasteks. Kuumuta potis rafineeritud kookosõli (või näiteks maapähkliõli). Sega kausis kokku must pipar, purustatud Sichuani pipar, sool ja maisitärklis. Lisa kalmaarirõngad ja sega, et need saaksid jahuseguga ühtlaselt kokku. Friti kalmaarirõngaid mõne haaval 1 minut, tõsta köögipaberile nõrguma. Jäta veidi õli potti alles ja prae kergelt läbi roheline sibul, küüslauk ja tšilliviilud. Tõsta need õlist välja ja nõruta. Sega frititud maitsetaimed kokku kalmaaridega. Serveeri laimimahla ja värske koriandriga.
Idee: Food&Travel
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.