Šokolaadi – punase oa brownied
Print Recipe
Punased ehk adzuki oad on Aasias väga levinud koogi- ja maiustuse tooraine. Sellised brownied on gluteenivabad ja tänu punastele ubadele on neis ohtralt kiudaineid.
Vaja läheb
- 150 g tumedat šokolaadi (Vaata siit)
- 80 ml pekaanipähkli- või kookosõli (pekaanipähkliõli saad siit, kookosõli siit)
- 500 g punase oa pastat (Vaata siit)
- 1 tl vanillipastat (Vaata siit)
- 2 muna
- 1 spl kakaod (Vaata siit)
- 40 g mandlijahu (Vaata siit)
Tee nii
-
Kuumuta ahi 160C kraadini. Kata 20 cm äärega ruudukujuline ahjuvorm küpsetuspaberiga. Sulata 75 g šokolaadi ja õli vesivannil. Sega oapasta munade ja vanillipastaga ning kasuta saumikserit, et need ühtlaseks töödelda. Lisa šokolaadi ja õli segu oa-muna segusse. Sega hulka kakao, mandlijahu ja ülejäänud hakitud šokolaad. Küpseta 30-35 minutit. Lase jahtuda ja sõelu browniede pinnale veidi kakaod.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Kas ubadelt tuleb kestad eemaldada või blenderdada koos kestadega, et saada pasta?
väga isuäratav kook!!!!!!proovin teha!!!!!!!
Tere
Väga hea šokolaadikook, mis ka tervisele kasulik! Üks lemmikutest!
Minu lemmikretsept!!!
Isuäratav, proovin teha 🙂