Sichuani pipra ja hakklihaga rohelised oad

Print Recipe

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

  • 1 tl Sichuani pipart (Vaata toodet)
  • 4 spl toiduõli
  • 200 g segahakkliha
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 1 spl hakitud küüslauku
  • peotäit hakitud värsket sibulat
  • 400 g peenikesi rohelisi ube
  • 100 ml kanapuljongit
  • 2 spl sojakastet (Vaata toodet)
  • 1 spl kalakastet (Vaata toodet)
  • 1 spl kuiva valget veini või Hiina riisiveini
  • 1 tl suhkrut

Tee nii

  1. Rösti kuival ja kuumal pannil kergelt pipraterasid kuni need aromaatseks muutuvad. Vala terad uhmrisse ja purusta need.

  2. Kuumuta pannil 2 spl õli, lisa hakkliha ja prae umbes 5 minutit. Lisa ingver, küüslauk, rohelised sibulad ja 2/3 kogust Sichuani pipart. Sega ja prae veel paar minutit. Eemalda liha pannilt.

  3. Kuumuta pannil ülejäänud õli, lisa rohelised oad ja prae umbes 7 minutit, kuni need hakkavad kergelt pruuniks ja krõbedaks minema. Lisa puljong ja keeda kuni oad on veel kergelt krõmpsud, aga valmis, ja vedelik praktiliselt ära auranud.

  4. Sega väikses kausis kokku sojakaste, kalakaste, vein ja suhkur. Vala saadud segu ubadele. Lisa pannile ka hakkliha. Sega läbi ja prae paar minutit.

  5. Tõsta roog kaussi, puista üle ülejäänud Sichuani pipraga. Serveeri kohe koos riisiga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad