Sichuani pipra ja hakklihaga rohelised oad
Print Recipe
Vaja läheb
- 1 tl Sichuani pipart (Vaata siit või siit)
- 4 spl toiduõli
- 200 g segahakkliha
- 1 spl riivitud ingverit
- 1 spl hakitud küüslauku
- peotäit hakitud värsket sibulat
- 400 g peenikesi rohelisi ube
- 100 ml kanapuljongit (Vaata toodet)
- 2 spl sojakastet (Vaata toodet)
- 1 spl kalakastet (Vaata toodet)
- 1 spl kuiva valget veini või Hiina riisiveini
- 1 tl suhkrut
Tee nii
-
Rösti kuival ja kuumal pannil kergelt pipraterasid kuni need aromaatseks muutuvad. Vala terad uhmrisse ja purusta need.
-
Kuumuta pannil 2 spl õli, lisa hakkliha ja prae umbes 5 minutit. Lisa ingver, küüslauk, rohelised sibulad ja 2/3 kogust Sichuani pipart. Sega ja prae veel paar minutit. Eemalda liha pannilt.
-
Kuumuta pannil ülejäänud õli, lisa rohelised oad ja prae umbes 7 minutit, kuni need hakkavad kergelt pruuniks ja krõbedaks minema. Lisa puljong ja keeda kuni oad on veel kergelt krõmpsud, aga valmis, ja vedelik praktiliselt ära auranud.
-
Sega väikses kausis kokku sojakaste, kalakaste, vein ja suhkur. Vala saadud segu ubadele. Lisa pannile ka hakkliha. Sega läbi ja prae paar minutit.
-
Tõsta roog kaussi, puista üle ülejäänud Sichuani pipraga. Serveeri kohe koos riisiga.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.