Šampanja syllabub hõõgveiniste marjadega

Print Recipe

Väga šikk dessert, mis sobib hästi nii jõululauale, kuid miks mitte ka suveõhtuseks maiustamiseks.

Kogus 6-8 -le

Vaja läheb

Syllabubi ja marjade jaoks

  • 250 ml punast veini
  • 100 g roosuhkrut (Vaata toodet)
  • 2 spl hõõgveini vürtsisegu (Vaata toodet)
  • 250 g külmutatud vaarikaid ja mustikaid
  • 250 ml vahuveini
  • 2 spl sidruni mahla
  • 100 g roosuhkrut (Vaata toodet)
  • 500 ml vahukoort

Karamellist kaunistuseks

  • 175 g valget suhkrut
  • 60 ml külma vett

Tee nii

  1. Sega potis kokku punane vein, 100g suhkrut ja hõõgveini vürtsid, lase vaikselt keeda, kuni vedelik muutub siirupiks ja seda jääb ca 125ml. Vala siirup läbi sõela külmutatud marjadele. Sega läbi ja lase jahtuda. Jaota marjad 6-8 klaasi.

  2. Syllabubi valmistamiseks sega kokku vahuvein, 100g suhkrut ja sidrunimahl, sega kuni suhkur on sulanud. Vahusta vahukoort kuni see hakkab vahtu minema ja vala siis pidevalt edasi vahustades hulka vahuvein. Jaota vahukoor klaaside vahel ja tõsta klaasid ca 1 tunniks külmkappi.

  3. Valmista karamellist kaunistused. Selleks sega potis valge suhkur ja vesi. Aja keema ja keeda ca 5 minutit, kuni suhkur hakkab kuldseks karamelliks muutuma. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Kata laud küpsetuspaberiga ja pista kahvel otsapidi karamelli sisse ja tee sellest küpsetuspaberile siksakid. Lase täielikult jahtuda ja eemalda kaunistused paberilt. Pista need serveerimiseks desserdiklaasidesse.

Märkused

Retsept: Food and Travel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad