Šampanja syllabub hõõgveiniste marjadega
Väga šikk dessert, mis sobib hästi nii jõululauale, kuid miks mitte ka suveõhtuseks maiustamiseks.
Servings
6-8-le

Servings
6-8-le

Ingredients

Instructions
  1. Sega potis kokku punane vein, 100g suhkrut ja hõõgveini vürtsid, lase vaikselt keeda, kuni vedelik muutub siirupiks ja seda jääb ca 125ml. Vala siirup läbi sõela külmutatud marjadele. Sega läbi ja lase jahtuda. Jaota marjad 6-8 klaasi.

  2. Syllabubi valmistamiseks sega kokku vahuvein, 100g suhkrut ja sidrunimahl, sega kuni suhkur on sulanud. Vahusta vahukoort kuni see hakkab vahtu minema ja vala siis pidevalt edasi vahustades hulka vahuvein. Jaota vahukoor klaaside vahel ja tõsta klaasid ca 1 tunniks külmkappi.

  3. Valmista karamellist kaunistused. Selleks sega potis valge suhkur ja vesi. Aja keema ja keeda ca 5 minutit, kuni suhkur hakkab kuldseks karamelliks muutuma. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Kata laud küpsetuspaberiga ja pista kahvel otsapidi karamelli sisse ja tee sellest küpsetuspaberile siksakid. Lase täielikult jahtuda ja eemalda kaunistused paberilt. Pista need serveerimiseks desserdiklaasidesse.

Recipe Notes

Retsept: Food and Travel

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.