Šalottsibula moos palsamiäädikaga
Print Recipe
Sellist sibulamoosi sobib suurepäraselt serveerida liharoogade (nt pardi) kõrvale või juustuvaagnal. Lisaks on see hea kingiidee, kui panna moos ilusasse purki ja kujundada ise silt!
Vaja läheb
- 2 spl oliiviõli (Vaata siit)
- 6 tk suuremat šalottsibulat
- 3 spl roosuhkrut (Vaata siit)
- 100 ml kana- või veiselihapuljongit (Leiad siit või siit)
- 3 spl palsamiäädikat (Vaata siit)
- 1/4 tl musta pipart (Vaata siit)
- 1 spl tüümiani (Vaata siit)
- soola (Vaata siit)
Tee nii
-
Kuumuta pannil õli, haki sibul tükkideks ja lisa, sega läbi, maitsesta soola ja pipraga.
-
Prae madalal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni sibulad on täiesti pehmed. See võtab aega umbes 20 – 30 minutit.
-
Lisa puljong, palsamiäädikas, suhkur ja tüümian.
-
Keeda, kuni vedelik on ära auranud ja sibulad karamellised. Ole ettevaatlik, et sibul kõrbema ei läheks – siis jääb moos kibe!
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.