Raz el hanout´i ja mee marinaadis kana
Print Recipe
Raz el hanout on Maroko kuulsaim vürtsisegu. Meega segatult saab sellest mõnusa marinaadi grillkanale.
Vaja läheb
- 8 kanakintsu
- 2 spl raz el hanout vürtsisegu (Vaata siit)
- 2 spl vedelat mett
- 1 spl Himaalaja või meresoola (Vaata Himaalaja soola siit ja meresoola siit)
- 3 küünt küüslauku
- 2 tl tšillihelbeid või sambal oeleki (Vaata tšillihelbeid siit ja sambal oeleki siit)
Tee nii
-
Haki küüslauk peeneks. Sega kõik koostisosad kokku ja lase vähemalt 2 tundi, veel parem kui ööpäev, külmikus maitsestuda. Küpseta ahjus või grillil kuni kana on korralikult läbi küpsenud ja kuldne. Ahjus küpsetamise puhul võtab see 200°C juures aega umbes 40-45 minutit, misjärel võib mõneks ajaks sisse lülitada ülagrilli, et kana pealtpoolt ilusti kuldpruuniks grillida. Kõrvale sobib hästi safrani ja kanapuljongiga keedetud pärlkuskuss.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Proovisin seda retsepti täna ja toit sai ülihea!
Mul polnud kannatust oodata kuni kana kaks tundi (veel vähem üle öö) marineeruks, nii et see sai marinaadis enne ahju minekut olla vast nii 15 minutit! Aga kana sai vaatamata sellele megahea, mahlakas ja vedelik mõnus ja vürtsikas!
Raz el hanout vürtsisegu mul polnud, aga panin selle ise kokku! Sinna läheb lausa 12 erinevat komponenti, mis mul tänu Umamile olemas olid, aga ma arvan, et lihtsam on siiski järgmiseks korraks raz el hanout Umamist tellida 🙂