Pommu jogurti dipp

Print Recipe

Vaja läheb

  • mõned baklažaanid ehk pommud
  • 1,5 tk kollast sibulat
  • 2 küünt küüsaluku
  • 100 g Kreeka jogurtit
  • maitse järgi soola (Vaata toodet)
  • maitse järgi pipart (Vaata toodet)
  • peotäit Kreeka pähkleid (hakitud)
  • 1/2 tk sidruni mahla

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 190 kraadini, augusta pommud igalt küljelt kahvliga ja pane nad fooliumiga kaetud ahjuplaadile küpsema. Küpseta, aegajalt neid keerates, umbes tund aega või kuni koor on söestunud ja sisu täiesti pehme.

  2. Tõsta pommud ahjust välja ja lase jahtuda. Nüüd eemalda pommudest lusikaga kogu nende sisu ja tõsta sõelale nõrguma, umbes 20 minutiks. Kuumuta pannil õli ja prae selles hakitud sibul kuldpruuniks.

  3. Võta kaks küüslauguküünt, millest üks tuleks ära purustada, teine tuleks õhukesteks viiludeks hakkida. Tõsta umbes 1/3 sibulast köögipaberile nõrguma, aga jäta ülejäänud pannile. Lisa pannile purustatud küüslauguküüs ning pommupüree. Sega läbi ja prae umbes 5 minutit või kuni vedelik aurustub. Tõsta püree kaussi. Lisa jogurt, maitsesta soola ja pipra ning sidrunimahlaga. Kui kaste ei ole ühtlase kontsistentsiga, võid selle saumikseriga kergelt üle püreestada.

  4. Lase täielikult jahtuda. Kuumuta pannil veel õli ja prae küüslauguviilud kuldpruuniks. Tõsta ka need köögipaberile nõrguma. Tõsta pommukaste serveerimistaldrikule või -kaussi, puista peale näpuotsaga safranipulbrit (kui kasutad safraniniidikesi, siis leota neid esmalt 1 spl vees ja piserda siis see üle dipikastme). Puista pommukaste üle pruunistatud sibulate ja küüslauguga ning hakitud Kreeka pähklitega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad