Pavlova marjade ja mandariini-calamansi-äädika vinegretiga
Print Recipe
Minu meelest on nii, et üks õhuline ja magus pavlova lausa nõuab enda kõrvale midagi hapukat ja särtsakat. Calamansi sidruni äädikaga mandariini-vinegrett on selleks just ideaalne ja samas põnev lahendus. Õige pavlova on pealt õhukese beseekihiga ja seest vahukommi moodi.
Vaja läheb
- 3 tk toatemperatuuril munavalget
- 200 ml suhkrut
- 1 spl maisitärklist
- 1 tl valge veini äädikat
- 75 ml mandariinist pressitud mahla
- 1 spl mett
- 1 tl calamansi äädikat (Vaata toodet)
- 1 tl Kreeka pähkli, pekaanipähkli- või sarapuupähkliõli (Kreeka pähkli õli leiad siit, pekaanipähkliõli siit, sarapuupähkliõli siit)
- 200 ml vahukoort
- 1 tl vanilliekstrakti või vanillipastat (vanilliekstrakti vaata siit või siit; vanillipastat vaata siit)
- 4 spl suhkrut
- erinevaid marju
Tee nii
-
Kuumuta ahi 180C. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa vähehaaval pidevalt edasi vahustades suhkur. Vahusta nii tugevaks vahuks, et kui poti enda pea kohale tagurpidi tõstad, siis see pähe ei kuku. Nüüd sõelu pavlova pinnale maisitärklis ja piserda valge veini äädikas. Sega nii vähe kui vajalik, et tärklis ja äädikas munavalgevahu sisse segada.
-
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kuhja munavalgevaht selle keskele kõrgeks pealt lamedaks kuhjaks. Tõsta ahjuplaat ahju, sulge uks ja keera kuumus kohe 120C peale. Lase 1 tund küpseda ja lülita siis ahi välja. Ära ahjuust paota. Lase pavloval ahjus jahtuda.
-
Valmista vinegrett. Selleks pressi mandariinidest mahl, sega sellesse mesi ja calamansi sidruni äädikas. Keeda vaikselt, kuni kogus väheneb 1/3 võrra. Lase jahtuda. Lisa pähkliõli ja klopi vispliga läikivaks emulsjooniks.
-
Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliga. Laota vahustatud vahukoor pavlovale, kata erinevate marjadega. Piserda peale mandariini vinegrett. Serveeri kohe.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Pavlova tundub tõesti hea olema, juba silmadega sööks.
Armastan Pavlovat, tundub väga isuäratav!
super hea pavlova.
meeldivad köiksugu vyrtsid.