Pavlova marjade ja mandariini-calamansi-äädika vinegretiga

Print Recipe

Minu meelest on nii, et üks õhuline ja magus pavlova lausa nõuab enda kõrvale midagi hapukat ja särtsakat. Calamansi sidruni äädikaga mandariini-vinegrett on selleks just ideaalne ja samas põnev lahendus. Õige pavlova on pealt õhukese beseekihiga ja seest vahukommi moodi.

Vaja läheb

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 180C. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa vähehaaval pidevalt edasi vahustades suhkur. Vahusta nii tugevaks vahuks, et kui poti enda pea kohale tagurpidi tõstad, siis see pähe ei kuku. Nüüd sõelu pavlova pinnale maisitärklis ja piserda valge veini äädikas. Sega nii vähe kui vajalik, et tärklis ja äädikas munavalgevahu sisse segada.

  2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kuhja munavalgevaht selle keskele kõrgeks pealt lamedaks kuhjaks. Tõsta ahjuplaat ahju, sulge uks ja keera kuumus kohe 120C peale. Lase 1 tund küpseda ja lülita siis ahi välja. Ära ahjuust paota. Lase pavloval ahjus jahtuda.

  3. Valmista vinegrett. Selleks pressi mandariinidest mahl, sega sellesse mesi ja calamansi sidruni äädikas. Keeda vaikselt, kuni kogus väheneb 1/3 võrra. Lase jahtuda. Lisa pähkliõli ja klopi vispliga läikivaks emulsjooniks.

  4. Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliga. Laota vahustatud vahukoor pavlovale, kata erinevate marjadega. Piserda peale mandariini vinegrett. Serveeri kohe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad