Pão de Queijo ehk Brasiilia juustukuklid
Print Recipe
Õhulised gluteenivabad juustukuklid on populaarne Brasiilia tänavatoit! Parimad otse ahjust tulnuna. Kui midagi üle jääb, siis hoida suletud karbis.
Vaja läheb
Tee nii
-
Kuumuta ahi 190 kraadini. Õlita ahjuplaat või kata küpsetuspaberiga, pane ootele. Sega keskmise suurusega potis piim, vesi, õli ja sool. Kuumuta korralikult keemiseni, siis tõsta tulelt ja sega juurde tapiokijahu. Sega lusikaga, kuni saad midagi tainalaadset, aga see jääb ebaühtlane! Kui tainas on natuke jahtunud, lisa ükshaaval lahtiklopitud munad. Sega ja sõtku kätega. Lisa riivitud juust, sega ja sõtku uuesti kätega. Pese käed ja tee need õliseks. Võta lusikatäis tainast ja veereta see käte vahel pingpongi palli suuruseks palliks.
-
Tõsta tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadises ahjus ca 25-30 minutit, kuni pallikesed on kerkinud ja kuldsed. Serveeri kohe!
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Kas oskate grammides öelda palju on 580ml ja 280ml?
On öeldud, et serveeri kohe! Kas külmalt ei kõlba enam?
Kas müüdav 400-grammine pakk on 580 ml?
Tere! Kõlbab ikka! Meie meelest soojalt on lihtsalt parimad. 🙂 See 400 g pakk on pigem ligi 700 ml, seega puudu ei jää.
Mitu tükki retseptist saab?
Sellest kogusest võiks tulla u 25 – 30 kuklit, olenevalt pallide suurusest.
Esimene rõõm selle üle, kui saabus pakk Umamist, teine rõõm, kui valmisid ideaalsed kuklid. Kiidan retsepti lihtsust ja kuklite maitsekust. Sõbranna ütles, need on üks põhjus pärmitaignast loobumiseks. 🙂
Niiii megalt head ja lihtsad! Läheb vist varsti kordamisele.
oh,ohohohoo!!!küll on head retseptid!!!!ja väga huvitavad!!!!!toredaid retsepte leidub siin alati!!!!
oh-on küll hea retsept—küll om kena,kui saab alati häid retsepte!!!!