Pain d’epice nuumhane maksaga

Print Recipe

Kogus 4-6 portsjonit

Vaja läheb

  • 450 g jahu
  • 60 g rukkijahu
  • 2,5 tl soodat
  • 1,5 tl kaneeli (Vaata toodet)
  • 1,5 tl jahvatatud ingverit (Vaata toodet)
  • 0,5 tl soola (Vaata toodet)
  • 0,25 tl muskaatpähklit (Vaata toodet)
  • 0,25 tl nelki (jahvatatud või purustatud) (Vaata toodet)
  • 0,25 tl musta penja pipart (Vaata toodet)
  • 8 tk kardemoni kupra seemned purustatud või 0,25 tl jahvatatud kardemoni (Vaata toodet)
  • 55 g täiesti pehmet võid (võib ka sulatada)
  • 1 tk muna (suur, toatemperatuuril)
  • 200 g mett
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 1 tk apelsini riivitud koort
  • 0,5 tk sidruni riivitud koort
  • 240 ml vett

Serveerimiseks

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri leivavorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Sega kokku jahud, sooda, vürtsid ja sool. Sega teises kausis kokku või, muna, mesi, suhkur ja tsitruste koored. Lisa vesi, sega läbi. Lisa saadud segule kokkusegatud kuivained. Sega tainas ühtlaseks ja vala vormi.

  2. Küpseta ca 60 min või kuni tikuga torgates tikk puhtana välja tuleb 🙂 Pealt võib küpseda hästi tumepruuniks. Lase 10 min jahtuda, siis võta vormist välja. Hoia toidukiles. Algul on raske lõigata, aga mõne tunni pärast on nagu tavaline vormileib.

  3. PS! Prantslaste "piparkoogi"-leib pain d´epice maitseb hästi ka mee või moosiga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad