Oeufs en cocotte ehk Prantsuse vormimunad

Print Recipe

Oeufs en cocotte on väikestes vormides küpsetatud kreemised munad, mis sobivad suurepäraselt mõnusaks hommikusöögiks. Selliseid mune võib maitsestada väga erinevalt, aga siinsetele lisavad maitset Oro Bailen Reserva Familiar Arbequina extra virgin oliiviõli ja sellerisool.

Kogus 4 le

Vaja läheb

  • 4 tk muna
  • maitse järgi soola ja pipart
  • 4 tk kirsstomatit
  • 1 tk hakitud küüslaugu küüs
  • 4 spl vahukoort
  • 6 tl oliiviõli (Vaata toodet)
  • maitse järgi sellerisoola (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Haki tomatid ja küüslauk. Prae need kergelt pannil oliiviõlis läbi, maitsesta soola ja pipraga. Jaota tomatisegu 4 portsjonvormi vahel ära. Löö igasse vormi ettevaatlikult üks muna (vaata, et munakollane terveks jääks). Maitsesta muna soola ja pipraga. Lisa igasse vormi vahukoort ja oliiviõli.

  2. Tõsta portsjonvormid kõrgemate äärtega ahjuvormi ja vala ahjuvormi nii palju kuuma vett, et see ulatuks ca poole portsjonvormi kõrguseni. Küpseta 190C kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni munavalge on hüübinud, aga munakollane seest veel vedel (kellele vedel rebu ei meeldi, võib küpsetamisaega veidi pikendada). Serveeri kohe puistates peale veidi sellerisoola ja pakkudes kõrvale röstsaia või -leiba!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad