Oeufs en cocotte ehk Prantsuse vormimunad
Oeufs en cocotte on väikestes vormides küpsetatud kreemised munad, mis sobivad suurepäraselt mõnusaks hommikusöögiks. Selliseid mune võib maitsestada väga erinevalt, aga siinsetele lisavad maitset Oro Bailen Reserva Familiar Arbequina extra virgin oliiviõli ja sellerisool.
Servings
4le

Servings
4le

Instructions
  1. Haki tomatid ja küüslauk. Prae need kergelt pannil oliiviõlis läbi, maitsesta soola ja pipraga. Jaota tomatisegu 4 portsjonvormi vahel ära. Löö igasse vormi ettevaatlikult üks muna (vaata, et munakollane terveks jääks). Maitsesta muna soola ja pipraga. Lisa igasse vormi vahukoort ja oliiviõli.

  2. Tõsta portsjonvormid kõrgemate äärtega ahjuvormi ja vala ahjuvormi nii palju kuuma vett, et see ulatuks ca poole portsjonvormi kõrguseni. Küpseta 190C kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni munavalge on hüübinud, aga munakollane seest veel vedel (kellele vedel rebu ei meeldi, võib küpsetamisaega veidi pikendada). Serveeri kohe puistates peale veidi sellerisoola ja pakkudes kõrvale röstsaia või -leiba!

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.