Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Musta riisi risotto Jaapani moodi

Print Recipe

See on natuke pöörane roog, kus Itaalia kohtub Jaapaniga. Toidu idee ja valmistamine on täpselt selline nagu ühe klassikalise Itaalia risotto puhul. Maitsed aga on täiesti jaapanipärased.

Vaja läheb

Risotto jaoks läheb vaja

Krevettide jaoks läheb vaja

Serveerimiseks

Tee nii

  1. Valmista dashipuljong. Selleks lase vesi keema, lisa dashi ja sojakaste. Sega läbi. Kui puljong keema tõuseb, tõsta see tulelt. Haki šalottsibul. Kuumuta pannil või paksu põhjaga potis õli ja või, prae šalottsibulad pannil klaasjaks. Lisa must riis. Sega nii, et kõik riisiterad saaksid õliseks ja kuumuta neid pannil pidevalt segades paar minutit. Lisa sake, sega riis läbi ja keeda vaikselt mõned minutid. Nüüd hakka kulbihaaval lisama puljongit. Lisa üks kulbitäis, sega läbi, kata pann või pott kaanega ja lase võimalikult tasasel tulel podiseda, kuni see kulbitäis on riisi sisse imendunud. Nüüd lisa järgmine kulbitäis. Lisa puljongit niiviisi, kuni riis on pehme. Musta kleepuva riisi puhul võtab see tublisti aega, arvestama peaks vähemalt tunniga.

  2. Vahepeal valmista krevettide jaoks tsitrusene unagi kaste. Selleks sega kokku sojakaste, mirin, sidruni või yuzu mahl ja suhkur. Lase keema tõusta, keera kuumus madalaks ja keeda kuni kaste pakseneb. Tõsta kaste tulelt.

    Keeda edamamesid mõned minutid soolaga maitsestatud vees. Kurna.

    Kui risotto on valmis, siis pane kastmepott uuesti tulele, lisa krevetid ühe kihina kastmesse ja küpseta neid mõlemalt poolt kuni nad on küpsed. See võtab paar minutit.

    Serveeri risottot lisades taldrikule mõned krevetid, natuke edamame ubasid ja peale pisut riivitud parmesani või katsuobushi helbeid.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad