Must risoto seepiatindiga

Print Recipe

Kogus 4-6 portsjonit

Vaja läheb

  • 1/2 tk sibulat
  • 2 tk küüslauguküünt
  • 1/2 tk porgandit
  • 1 tk loorberilehte
  • 500 g puhastatud seepiaid (võivad olla sügavkülmutatud või vaheta need krevettide, kalmaaride või kaheksajala vastu välja)
  • 1 tk šalottsibulat
  • 4 spl oliiviõli (Vaata toodet)
  • 2 pk seepiatinti (Vaata toodet)
  • 300 g risoto riisi
  • 200 ml kuiva valget veini
  • 2 spl võid
  • 1/2 tk sidrunit

Tee nii

  1. Pane potti ca 2,5 l vett koos sibula, porgandi ja loorberilehega. Aja vesi keema. Võta suur kauss ja pane see jääd täis. Kui vesi kõvasti keeb, vala seepiad potti. Keeda paar minutit ja tõsta seepiad jää sisse. Sega läbi. Nii on vaja teha selleks, et seepia oma kuumuses edasi ei küpseks ja selle liha kõvaks ei läheks.

  2. Mõne minuti pärast, kui seepiad on maha jahtunud, võid need kurnata ja väikesteks tükkideks hakkida. Hoia puljong, mille seepiatest ja köögiviljadest keetsid, risoto jaoks pliidil soojas.

  3. Haki šalottsibul ja küüslauk peenikeseks. Kuumuta pannil või ja 2 spl oliiviõli. Prae sibulat ja küüslauku, kuni need on klaasjad. Lisa riis, sega kuni kõik riisiterad on võised-õlised. Kuumuta segades minut-paar, vala juurde vein ja seepiatint. Sega läbi ja keeda mõned minutid, kuni alkohol veinist välja keeb.

  4. Nüüd keera kuumus madalamaks ja hakka kulbitäie haaval risotole kuuma seepiapuljongit lisama. Ära enne järgmist kulbitäis lisa, kui eelmine on praktiliselt riisiterade sisse imbunud. Sega vahepeal, et risoto pannipõhja ei hakkaks. Keeda niimoodi kuni riis on pehme, aga kergelt veel al dente. Tõsta pott tulelt, sega hulka seepiatükid, maitsesta soola ja pipraga ning sega juurde 2 spl oliiviõli ja sidrunist pigistatud mahl. Serveeri kohe!

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad