Must kleepuv riis grillitud ananassiga
Print Recipe
Kleepuv riis mangoga on Tai kõige kuulsam dessert. Kui aga kasutada valge riisi asemel musta, siis on tulemus palju tervislikum ja efektsem. Mangode asemel sobib sellise desserdi kõrvale hästi ka grillitud ananass.
Vaja läheb
- 240 ml musta kleepuvat riisi (Vaata toodet)
- 360 ml vett
- 1 purk kookospiima (Vaata toodet)
- näpuotsaga jahvatatud kardemoni (Vaata toodet)
- 4 spl palmisuhkrut (Vaata siit või siit)
- näpuotsaga soola (Vaata toodet)
- 1 tk väiksemat ananassi
Tee nii
-
Sega potis kokku riis ja vesi. Lase keema tõusta, kata pott kaanega ja keera kuumus madalaks. Lase keeda 20 minutit, kuni riis on küps, aga al dente.
-
Aja teises potis kookospiim keema, lisa suhkur, sool ja kardemon. Tõsta pott tulelt ja sega, kuni suhkur on sulanud. Tõsta 3/4 piimast kõrvale ja vala 1/4 riisi sekka. Sega läbi ja lase veel madalal kuumusel podiseda 10-15 minutit, kuni kogu vedelik on riisi sisse läinud. Ole tähelepanelik, et riis põhja ei kõrbeks!
-
Kuumuta grill või grillpann (määri grillrest või pann õliga enne kokku). Lõika kooritud ananassist viilud ja grilli need mõlemalt poolt kuldseks.
-
Serveeri riisi ananassitükkide ja kookospiimakastmega.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Sattusin siia lehele, kui otsisin head ja värsket gluteenivaba magustoitu ning olen ülirahul! Nüüd on mul eesmärk KÕIK siinsed retseptid ära proovida.