Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Mereline maitsevõi-kaste ahjukalale

Print Recipe

See võine, kreemine ja meremaitseline kaste sidruniga sobib värskelt ahjust tulnud kalale kui valatult. Tasub proovida!

Vaja läheb

  • 100 g võid
  • 10 - 20 g vetikate segu (Vaata toodet)
  • 2 väikest munakollast
  • 1/2 sidruni mahl
  • 2 - 3 spl kappareid (Vaata toodet)
  • soola ja pipart

Tee nii

  1. lase võil toatemperatuuril pehmeks minna ja sega see korralikult läbi peeneks hakitud kuivatatud vetikatega. Pane saadud või tihedalt toidukilesse ja tõsta ööseks külmkappi maitsestuma.

  2. Järgmisel päeval küpseta või grilli ahjus meelepärane kala. Samal ajal valmista kaste. Selleks aja suuremas potis vesi keema. Lõika külm maitsevõi väikesteks tükkideks. Klopi munakollased väiksemas potis lahti, sega kokku sidrunimahlaga. Kuumuta väikest potti suures potis keeva vee kohal pidevalt segades kuni kaste pakseneb. Hakka jupihaaval kastmele võitükke lisama, ise pidevalt segades, kuni kogu või on kasutatud. Tõsta kaste veevannilt, maitsesta soola ning pipraga. Sega hulka kapparid (kui kasutad soolas seisnud kappareid, siis leota liigne sool enne kapparitest välja ja kurna) ja vala sellega grillitud kala üle. Serveeri kohe.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad