Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Meeäädikaga mereannid

Print Recipe

Meeäädikas sobib suurepäraselt ceviche, salsa, rohelisele salatile, mozzarella-tomati salatisse, viilutatud suvistele maasikatele, röstitud porganditele ja isegi Bloody Mary kokteili sisse.

Vaja läheb

  • 200 g suuri tooreid krevette (Vaata siit)
  • 200 g kalmaarituube (Vaata toodet)
  • või siis karp mereannisegu nende kahe asemel (Vaata siit)
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 tl apteegitilli seemneid (Vaata siit)
  • 1 spl gheed või siis 0,5 spl oliiviõli + 0,5 spl võid (Vaata siit)
  • 2 + 2 spl sidrunimahla
  • veidi tšillihelbeid (Vaata siit)
  • 3 spl meeäädikat (Vaata siit)
  • 1 - 2 spl hakitud värsket lehtpeterselli

Tee nii

  1. Pese kalmaarid ja krevetid. Kuivata köögipaberiga. Lõika kalmaarituubid pikkupidi pooleks. Tee madalad risti-rästi sisselõiked kalmaari siseküljele. Kuumuta pannil ghee või õli-või segu. Viska kõigepealt pannile apteegitilli seemned ja seejärel küüsaluk. Prae kergelt läbi ja lisa mereannid. Prae, kuni kalmaarid tõmbavad krussi ja krevetid muutuvad roosaks, siis vala pannile meeäädikas. Sega mereande keeva äädika sees, maitsesta soolaga, lisa 2spl sidrunimahla, tšillihelbed ja hakitud petersell. Tõsta pann tulelt ja serveeri mereande veel 2spl sidrunimahlaga üle piserdatuna külma valge veini kõrvale.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad