Meeäädikaga mereannid
Print Recipe
Meeäädikas sobib suurepäraselt ceviche, salsa, rohelisele salatile, mozzarella-tomati salatisse, viilutatud suvistele maasikatele, röstitud porganditele ja isegi Bloody Mary kokteili sisse.
Vaja läheb
- 200 g suuri tooreid krevette
- 200 g kalmaarituube
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 tl apteegitilli seemneid (Vaata siit)
- 1 spl gheed või siis 0,5 spl oliiviõli + 0,5 spl võid (Vaata siit)
- 2 + 2 spl sidrunimahla
- veidi tšillihelbeid (Vaata siit)
- 3 spl meeäädikat (Vaata siit)
- 1 - 2 spl hakitud värsket lehtpeterselli
Tee nii
-
Pese kalmaarid ja krevetid. Kuivata köögipaberiga. Lõika kalmaarituubid pikkupidi pooleks. Tee madalad risti-rästi sisselõiked kalmaari siseküljele. Kuumuta pannil ghee või õli-või segu. Viska kõigepealt pannile apteegitilli seemned ja seejärel küüsaluk. Prae kergelt läbi ja lisa mereannid. Prae, kuni kalmaarid tõmbavad krussi ja krevetid muutuvad roosaks, siis vala pannile meeäädikas. Sega mereande keeva äädika sees, maitsesta soolaga, lisa 2spl sidrunimahla, tšillihelbed ja hakitud petersell. Tõsta pann tulelt ja serveeri mereande veel 2spl sidrunimahlaga üle piserdatuna külma valge veini kõrvale.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.