Maroko tagine kana ja oliividega
Print Recipe
See tagine viib Su õhtusöögi ajal otse Marokosse maitserännakutele. Külluslik maitse tuleb traditsioonilistest soolatud sidrunitest ja rohelistest oliividest, särtsu lisab harissa ja tagine vürtsisegu.
Vaja läheb
- 8 tk kanakintsu
- 4 tl soola (Vaata toodet)
- 4 tl tagine vürtsisegu (Vaata toodet)
- 4 tl kuivatatud sidruneid (Vaata toodet)
- 2 tk küüslaugu küünt
- 1 tl kanapuljongi fondi (Vaata toodet)
- 100 g rohelisi oliive
- 1 tl harissat (Vaata toodet siit või siit)
Tee nii
-
Maitsesta kanakintsusid soola ja tagine vürtsiseguga. Kata need kaanega ja tõsta ööseks külmikusse maitsestuma. Hüdreeri sidrunid.
-
Prae pannil kanakintsud kuldpruuniks. Tõsta need pannilt. Lisa pannile sidrunid, hakitud küüslauk ja prae kergelt läbi. Tõsta kanakintsud tagasi pannile, lisa ca 300ml keevat vett ja kanapuljongi fond. Lase keema tõusta ja lisa oliivid. Soovi korral lisa ka harissapastat. Kata panna kaanega ja keera kuumus madalamaks. Lase kanal vaikselt podiseda, kuni kintsud on korralikult läbi küpsenud, ca 35-40 minutit. Kõrvale sobib hästi näiteks pärlkuskuss.
Märkused
Meie veinisoovitus: Punane vein Plaisir Rogue IGP 2022
Eriti mahlase tulemuse jaoks kasuta ehtsat tagine potti - leia siit
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Avastasin selle roa Marokos ja sellest ajast on see minu üks lemmikutest.
Lihtne valmistada,toidev ja maitsev roog.Vahest teen ka riisiga 🙂