Mangojäätis rummikastmega
Print Recipe
Seda Keenia köögist pärit mangojäätist sobib eriti hästi süüa koos ananassi-rummi kastmega.
Vaja läheb
- 4 dl mangopüreed (Vaata toodet)
- 2 spl sidrunikoort
- 1,2 dl magusat kondenspiima
- näpuotsaga soola
- 2 dl vahukoort
- 0,5 dl suhkrut
Kaste:
- 250 ml ananssi tükke
- 200 ml vett
- 4 spl suhkrut
- 0,5 tl vanilliekstrakti (Vaata toodet)
- 1 spl rummi
- 2 spl sidrunimahla
- 2 spl pistaatsiapähkleid (kaunistamiseks, soovi korral) (Vaata toodet)
Tee nii
-
Sega kokku mangopüree, kondenspiim, sidruni koor ja suts soola. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa mangopüreesegu hulka. Kalla jäätis vormi ja pane 5 tunniks sügavkülmikusse. Sega jäätist iga tunni järel.
-
Kastme valmistamiseks sega potis ananassitükid ja vesi, lisa suhkur ja vanilliekstrakt. Keeda tasasel kuumusel kuni ananassitükid on pehmed. Lisa sidrunimahl ja rumm ning keeda veel paar minutit. Serveerimiseks tõsta jäätis kaussi ja vala üle kastmega. Kaunistamiseks sobivad hästi pistaatsiapähklid.
Märkused
Algne retsept: Magustoitudega ümber maailma, Sandra Sentjurin
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Kohutavalt magus, tòeliselt idamaine. Meie maitse jaoks võiks kas suhkru või kondentspiima ära jätta.