Makrellid tapenade’ga fenkolil

Print Recipe

Kogus 4 portsjonit

Vaja läheb

  • 6 tk makrelli (või muud kala)
  • 2 tk fenkolit ehk apteegitilli
  • 5-6 tk kartulit
  • 6 spl oliiviõli (Vaata toodet)
  • 1/2 tk sidruni mahl + lisa serveerimiseks
  • soola ja pipart

Tapenade jaoks

  • 150 g musti oliive
  • 8 spl oliiviõli
  • 1 spl apteegitilli seemneid (Vaata toodet)
  • paotäit värsket tüümianit
  • 1/2 tk sidruni mahl
  • 1 tk küüslaugu küünt

Tee nii

  1. Koori kartulid ja keeda neid soolaga maitsestatud vees 10 minutit.

  2. Valmista tapenade, selleks sega kõik tapenade´i koostisosad kokku ja purusta saumikseriga. Puhasta makrellid seest, aga jäta pea ja saba külge.

  3. Topi kalade kõhud ääreni tapenade´i täis. Kuumuta ahi 200 kraadini.

  4. Lõika kartulid ja fenkol viiludeks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, lao fenkoliviilud sellele laiali. Lao fenkoli peale kartuli viilud. Tõsta kartulitele kalad. Puista ülejäänud tapenade kõige peale laiali. Maitsesta kõike soola ja pipraga, pigista peale 1/2 sidruni mahl ja piserda oliiviõliga. Küpseta ahjus umbes 25 minutit.

  5. Serveeri värske sidruniga ning üle puistatuna värske tüümiani ja apteegitilliga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad