Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Maguskartulist tšipsid

Print Recipe

Sellised tšipsid on täielik lust – kirevoranž värvus, topeltkogus karoteene maguskartulist ja palmiõlist ning, kergelt magus maitse ja kuna tšipsid valmivad ahjus, mitte fritüüris, siis ei pea muretsema ka liigsete kalorite pärast.

Vaja läheb

  • 2 suurt maguskartulit ehk bataati
  • 2 tl punast palmiõli (Vaata toodet)
  • 0,5 tl soola (Vaata toodet)
  • serveerimiseks värsket koriandrit ja riivitud parmesani

Kastmeks

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori maguskartulid ja lõika neist friikartulite moodi kangid. Lisa kartulitele palmiõli ja sega, kuni kõik kartulid on õliga kaetud. Laota need ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta kuni nad kuldsed ja küpsed on. Serveerimiseks puista tšipsidele värsket koriandrit ja parmesani ning paku kõrvale tšillikastmest ja maitsestamata jogurtist kokku segatud kastet.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

  1. Tere,
    Minul jäävad alati kartulid liiga pehmed 🙁 Olen ennem külmas vees hoidnud, et tärklist eemaldada ja siis maisitärklise ja õliga seganud. Ahjuplaadile laotanud, et kartulid teineteisega kokku ei puutuks.

    1. Hei! Tuleb tõdeda, et maguskartuli tšipse ahjus krõbedaks saada on omaette kunst kahtlemata. Teie nipid – vees hoidmine, maisitärklis ja kartulite laialilaotamine, on kõik väga kasulikud. Võiks veel lisada, et tasub küpsetada pigem kõrgemal temperatuuril ning soola võiks lisada pärast küpsetamist. Kel eriti indu, siis võib võtta ka aja iga maguskartul vahepeal teisipidi keerata! Krõbedaim tulemus on maguskartulitel just pärast ahjust väljumist, seistes hakkavad need pehmenema.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad