Lõhe kabayaki aurutatud brokkoliga

Print Recipe

Kabayaki on Jaapani kala valmistamise viis, mille käigus kalafileed (originaalis angerjad) aetakse vardasse, pintseldatakse sojakastme põhise glasuurkastmega ja grillitakse. Siinne lõhe on valmistatud kabayaki ainetel, ume äädikas lisab kastmele puuviljasust ja hapukust, siirup magusust ja läiget.

Kogus 2 inimesele

Vaja läheb

Tee nii

  1. Sega väikses potis kokku siirup, ume äädikas ja sojakaste. Keeda madalal kuumusel umbes 5 minutit, kuni saad siirupi. Muide, siirup muutub paksemaks ka jahtudes, seega ära muretse, kui see keetmise tulemusena sinu meelest piisavalt paks ei ole. Tõsta siirup tulelt ja lase veidi jahtuda.

  2. Kuumuta õli pannil. Lõika lõhefilee piklikeks viiludeks ja tõsta nahk allpool pannile praadima. Prae 2 minutit, pintselda samal ajal kala pealtpoolt siirupiga ja keera siis kala ettevaatlikult teist pidi. Pintselda ka naha pool siirupiga üle. Prae veel 2 minutit või kuni kala on läbi küpsenud, aga mahlane.

  3. Auruta brokkoliõisikud pehmeks ja piserda enne serveerimist neile ume äädikat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad