Lõhe kabayaki aurutatud brokkoliga
Print Recipe
Kabayaki on Jaapani kala valmistamise viis, mille käigus kalafileed (originaalis angerjad) aetakse vardasse, pintseldatakse sojakastme põhise glasuurkastmega ja grillitakse. Siinne lõhe on valmistatud kabayaki ainetel, ume äädikas lisab kastmele puuviljasust ja hapukust, siirup magusust ja läiget.
Vaja läheb
- 400 g lõhefileed
- 60 ml + 1 tl ume äädikat (Vaata toodet)
- 60 ml agaavisiirupit (Vaata toodet)
- 2 tl sojakastet (Vaata toodet)
- 2 spl ilma maitseta kookosõli (Vaata toodet)
- 1 brokkoli
Tee nii
-
Sega väikses potis kokku siirup, ume äädikas ja sojakaste. Keeda madalal kuumusel umbes 5 minutit, kuni saad siirupi. Muide, siirup muutub paksemaks ka jahtudes, seega ära muretse, kui see keetmise tulemusena sinu meelest piisavalt paks ei ole. Tõsta siirup tulelt ja lase veidi jahtuda.
-
Kuumuta õli pannil. Lõika lõhefilee piklikeks viiludeks ja tõsta nahk allpool pannile praadima. Prae 2 minutit, pintselda samal ajal kala pealtpoolt siirupiga ja keera siis kala ettevaatlikult teist pidi. Pintselda ka naha pool siirupiga üle. Prae veel 2 minutit või kuni kala on läbi küpsenud, aga mahlane.
-
Auruta brokkoliõisikud pehmeks ja piserda enne serveerimist neile ume äädikat.
Märkused
Meie veinisoovitus: Roosa vein Harmonie Rose AOC 2022
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Väga hea tuli välja,midagi uut jälle perele ja sõpradele pakkuda.
Pole midagi keerulist.Soovitan kõigile proovida.