Kookoskeeks mango-kookosekastmega
Print Recipe
Tai köögist inspireeritud kookosemaitseline õhuline keeks sobib hästi troopilise kreemja mango-kookose kastmega.
Vaja läheb
- 5 tk muna
- 0,8 dl suhkrut
- 100 g toasooja võid
- 1 dl kookospiima (Vaata toodet)
- 3 spl kookosjahu (Vaata toodet)
- 2,5 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- suts soola (Vaata toodet)
Kaste
- 2 dl mangopüreed (Vaata toodet)
- 2 dl kookospiima (Vaata toodet)
- 0,5 dl suhkrut (Vaata toodet)
- 1 dl vanilliekstrakti (Vaata toodet)
- 2 spl sidrunimahla
- 4 spl kookoslaaste (serveerimiseks) (Vaata toodet)
Tee nii
-
Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased toasooja või, suhkru, kookospiima ja kookosjahuga. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa saadud segu munakollastele. Viimasena sega hulka munavalgevaht.
-
Määri võiga kokku keeksivorm. Vala tainas vormi. Küpseta 180C juures 30 minutit. Kase jahtuda ja kalla keeks vormist välja taldrikule.
-
Valmista kaste. Selleks sega kõik koostisained kokku ja kuumuta kastet paar minutit potis. Rösti kuumal kuival pannil kookoslaastud. Serveerimiseks viiluta keeks, kalla üle kastmega ja puista peale kookoslaaste.
Märkused
Algne retsept: Magustoitudega ümber maailma, Sandra Sentjurin
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Kirjas on ” Teises kausis vahusta munakollased toasooja või, suhkru, kookospiima ja kookoshelvestega.” Nimekirjas kookoshelbeid ei ole.
Andra, äitäh hea tähelepaneku eest. Meil vahepeal toode muutus, esialgu oli jahu asemel hästi peene jahvatusega kookoshelves ja paistab, et õpetuses on jäänud korrigeerimata. Seega retseptis siin on tegelikult praegu kookosjahu ette nähtud ja kohe teeme paranduse.
Suurepärane keeks