Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Kana tikka masala on India roog, mida inglased peavad hoopis enda omaks. Nii sobib see toit suurepäraselt eurooplaste maitsemeelega. Kõik külalised, kellele rooga pakkunud olen, on seda taevani kiitnud ja pärast retseptigi kaasa küsinud.

Kana tikka masala

Print Recipe

Kogus 4 portsjonit

Vaja läheb

  • 300 g maitsestamata jogurtit
  • 3-4 tk kanafileed
  • 1 tk sibulat
  • 1 spl võid
  • 1 tk tomatit
  • peotäit mandlilaaste
  • 200 ml vett
  • 50-100 ml 35% koort
  • 1 spl garam masala maitseainesegu (Vaata toodet)
  • 1/2 tk sidrunit
  • 0,5-1 tl soola (Vaata toodet)
  • peotäit värsket koriandrit

Maitseaineseguks

  • 7 cm pikkune ingverijupp riivituna
  • 6 tk peeneks hakitud küüslauguküünt
  • 2 spl garam masala maitseainesegu
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 1 spl jahvatatud vürtsköömneid (Vaata toodet)
  • 0,5 spl jahvatatud koriandriseemneid (Vaata toodet)
  • 0,5-1 spl tšillihelbeid (Vaata toodet)
  • 2 spl õli

Tee nii

  1. Sega kõik maitsesegu komponendid kokku ja jaga kaheks võrdseks osaks. Tõsta pool maitsesegust jogurtisse. Lisa kanafileetükid ja lase mõned minutid maitsestuda. Seejärel prae või grilli kanatükid küpseks. Tõsta kõrvale.

  2. Prae pannil või sees sibularõngad kergelt läbi, sega juurde ülejäänud maitsegu ja kuumuta läbi. Lisa peened tomatitükid, peotäis mandlilaaste ja vesi. Lase keeda, kuni pannitäis pisut pakseneb.

  3. Lisa vahukoor ja 1 sl garam masala´t, kui kõik on keema läinud, libista hulka kanatükid. Maitsesta rooga soolaga. Pigista sellesse 0,5 sidruni mahl ja lisa peotäis värsket hakitud koriandrit. Serveeri tikka masalat basmatiriisiga (leiad alt).

Kommentaarid

  1. Teie antud retsepti aluseks võttes (osa aineid asendasin meie pere maitse-eelistuse järgi – värske koriandri juba peenras tärganud leesputkega, jätsin välja tšillihelbed, värske küüslaugu asemel õlis konserveeritutega ja värske ingveri asemel ingveripulbrit, ka vürtsköömneid sai vähem – kahjuks unustasin tellida).
    Lõpptulemus ka väga maitsev. Tänan retsepti eest!

  2. Ma olen Indias paar korda kokandusklassis teinud Kana Tikka Masalat, ning päris ehtne käib natuke teistmoodi

    1. Tere Ave. See on huvitav, et India kokakoolis kana tikka masalat tegite, kuna tikka masala pärineb tegelikult pigem Suurbritanniast ning on sealne India köögi tõlgendus. Külla aga on täiesti indiapärane roog kana tikka, mida valmistatakse tõepoolest teisiti. Kas võis olla, et valmistasite kokakoolis kana tikkat? Kui siiski tikka masalat, siis pean ütlema, et eks igat rooga tehakse piirkonniti ja perekonniti natuke erinevalt. Ideaalis oleks tore, kui kana selle jaoks saaks küpsetatud tandoori ahjus, kuid selle puudumisel saab kindlasti maitsva tikka masala valmistada. Wikipedia andmetel on leitud 48 erinevat tikka masala retsepti ja väidetavalt ei ole olemas seda ühte ja õiget retsepti!
      Tervitades, Juta, umami.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad