Kana tikka masala
Print Recipe
Kana tikka masala on India roog, mida inglased peavad hoopis enda omaks. Nii sobib see toit suurepäraselt eurooplaste maitsemeelega. Kõik külalised, kellele rooga pakkunud olen, on seda taevani kiitnud ja pärast retseptigi kaasa küsinud.
Vaja läheb
- 300 g maitsestamata jogurtit
- 3-4 tk kanafileed
- 1 tk sibulat
- 1 spl võid
- 1 tk tomatit
- peotäit mandlilaaste
- 200 ml vett
- 50-100 ml 35% koort
- 1 spl garam masala maitseainesegu (Vaata toodet)
- 1/2 tk sidrunit
- 0,5-1 tl soola (Vaata toodet)
- peotäit värsket koriandrit
Maitseaineseguks
- 7 cm pikkune ingverijupp riivituna (Vaata toodet)
- 6 tk peeneks hakitud küüslauguküünt (Vaata toodet)
- 2 spl garam masala maitseainesegu (Vaata toodet)
- 1 spl paprikapulbrit (Vaata toodet)
- 1 spl jahvatatud vürtsköömneid (Vaata toodet)
- 0,5 spl jahvatatud koriandriseemneid (Vaata toodet)
- 0,5-1 spl tšillihelbeid (Vaata toodet)
- 2 spl õli
Tee nii
-
Sega kõik maitsesegu komponendid kokku ja jaga kaheks võrdseks osaks. Tõsta pool maitsesegust jogurtisse. Lisa kanafileetükid ja lase mõned minutid maitsestuda. Seejärel prae või grilli kanatükid küpseks. Tõsta kõrvale.
-
Prae pannil või sees sibularõngad kergelt läbi, sega juurde ülejäänud maitsesegu ja kuumuta läbi. Lisa peeneks hakitud tomatitükid, peotäis mandlilaaste ja vesi. Lase keeda, kuni pannitäis pisut pakseneb.
-
Lisa vahukoor ja 1 sl garam masala´t, kui kõik on keema läinud, lisa hulka kanatükid. Maitsesta rooga soolaga. Pigista sellesse 0,5 sidruni mahl ja lisa peotäis värsket hakitud koriandrit. Serveeri tikka masalat basmatiriisiga (leiad alt).
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Vee lisamine on retseptis puudu. Lisasin ise.
Kaste jatkuvalt vedel, tahaks kreemisemat. Kaste on vedel , aga staffi täis.
Veel lisaks, et veitsa mage. Vyrtsikas, aga mage. Tilgutasin kalakastet juurde, tundys, et nii laheb hapuks. Lopetasin selle jama ja panin soola. Tuli väga hea löga .
Jargmisel korral lisaks midagi magusat. Voibolla sobiks sinna natuke apelsini biiti.
Ahjaa, jogurtit oli palju. Kartsin, et frutyyris grillides on tuba sinine, praadides aga jogurtimarinaad korbeb , reaalsuses aga pmst pidin pannil seda staffi “keetma” ja hautama. Korbema ei lainud, enne sai liha valmis.
No tegelt hah, paris hea roog!
Tahtsin teada kas jogurt milles kana marineerus, kas seda peaks segama kastmesse või?? Lugupidamisega Valli
Eks seda jogurtit jääb üksjagu kana külge, aga otseselt ei pea segama kastmesse. Kui soovite kastmesemat tulemust, siis muidugi võib lisada selle ka pannile ja läbi keeta. Tervitades, Juta, umami.ee
Teie antud retsepti aluseks võttes (osa aineid asendasin meie pere maitse-eelistuse järgi – värske koriandri juba peenras tärganud leesputkega, jätsin välja tšillihelbed, värske küüslaugu asemel õlis konserveeritutega ja värske ingveri asemel ingveripulbrit, ka vürtsköömneid sai vähem – kahjuks unustasin tellida).
Lõpptulemus ka väga maitsev. Tänan retsepti eest!
Ma olen Indias paar korda kokandusklassis teinud Kana Tikka Masalat, ning päris ehtne käib natuke teistmoodi
Tere Ave. See on huvitav, et India kokakoolis kana tikka masalat tegite, kuna tikka masala pärineb tegelikult pigem Suurbritanniast ning on sealne India köögi tõlgendus. Külla aga on täiesti indiapärane roog kana tikka, mida valmistatakse tõepoolest teisiti. Kas võis olla, et valmistasite kokakoolis kana tikkat? Kui siiski tikka masalat, siis pean ütlema, et eks igat rooga tehakse piirkonniti ja perekonniti natuke erinevalt. Ideaalis oleks tore, kui kana selle jaoks saaks küpsetatud tandoori ahjus, kuid selle puudumisel saab kindlasti maitsva tikka masala valmistada. Wikipedia andmetel on leitud 48 erinevat tikka masala retsepti ja väidetavalt ei ole olemas seda ühte ja õiget retsepti!
Tervitades, Juta, umami.ee
lemmik on kana tikka masala
Super hea! Ja mis mõnusad lõhnad kui seda rooga teed 😛