Kaheksajalg sumahhiga
Print Recipe
Vaja läheb
- 3+4 spl valge veini äädikat
- 1/2 tk sidruni mahla
- 2 tk loorberilehte
- 3 tk musta pipra tera (Vaata toodet)
- 1/2 spl meresoola
- 600-800 g kaheksajalga või beebikaheksajalga (Vaata toodet)
- 2 spl granaatõunasiirupit*
- 1 spl suhkrut
- 1/2 spl sumahhi (Vaata toodet)
- 1 tk punast sibulat (viilutatud)
Serveerimiseks
- 3-4 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- 1/2 tk granaatõunaseemneid
- veidi punet (Vaata toodet)
Tee nii
-
* kasuta poest ostetut või keeda ise liitrist ilma suhkruta granaatõunamahlast, 115 g suhkrust ja 4 spl sidrunimahlast.
Keeda liiter vett 3 spl äädika, sidrunimahla, loorberilehtede, pipraterade ja soolaga 10 min madalal kuumusel. Lisa kaheksajalg ja keeda umbes pool tundi (veidi vähem või veidi rohkem, olenevalt molluskite suurusest). Kurna ja pane jahtuma.
-
Sega kokku 4 spl äädikat, siirup, suhkur ja sumahh. Sega kuni suhkur täielikult sulab. Lisa viilutatud sibul ja pane pooleks tunniks külma.
-
Lõika kaheksajalg võimalikult õhukesteks viiludeks ja säti viilud suurele taldrikule. Puista peale marineeritud sibul. Piserda üle oliiviõli, granaatõuna seemnete ja punega. Serveerimiseks lisa veel veidi sumahhi.