Kaheksajalg sumahhiga

Print Recipe

Vaja läheb

  • 3+4 spl valge veini äädikat
  • 1/2 tk sidruni mahla
  • 2 tk loorberilehte
  • 3 tk musta pipra tera (Vaata toodet)
  • 1/2 spl meresoola
  • 600-800 g kaheksajalga või beebikaheksajalga (Vaata toodet)
  • 2 spl granaatõunasiirupit*
  • 1 spl suhkrut
  • 1/2 spl sumahhi (Vaata toodet)
  • 1 tk punast sibulat (viilutatud)

Serveerimiseks

Tee nii

  1. * kasuta poest ostetut või keeda ise liitrist ilma suhkruta granaatõunamahlast, 115 g suhkrust ja 4 spl sidrunimahlast.

    Keeda liiter vett 3 spl äädika, sidrunimahla, loorberilehtede, pipraterade ja soolaga 10 min madalal kuumusel. Lisa kaheksajalg ja keeda umbes pool tundi (veidi vähem või veidi rohkem, olenevalt molluskite suurusest). Kurna ja pane jahtuma.

  2. Sega kokku 4 spl äädikat, siirup, suhkur ja sumahh. Sega kuni suhkur täielikult sulab. Lisa viilutatud sibul ja pane pooleks tunniks külma.

  3. Lõika kaheksajalg võimalikult õhukesteks viiludeks ja säti viilud suurele taldrikule. Puista peale marineeritud sibul. Piserda üle oliiviõli, granaatõuna seemnete ja punega. Serveerimiseks lisa veel veidi sumahhi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad