Juustu-pähkli küpsised
Print Recipe
Need maitserohked ja krõbedad küpsised sobivad suurepäraselt suupistevaagnale - nii juustude, sinkide kui ka puuviljade kõrvale.
Vaja läheb
- 480 ml riivitud cheddar juustu
- 8 spl soolaga võid (toatemperatuuril)
- 1 tl soola (Vaata toodet)
- veidi Cayenne'i tšillit (Vaata toodet)
- veidi pipart (Vaata toodet)
- veidi küüslaugupulbrit (Vaata toodet)
- 120 ml hakitud pekaanipähkleid (Vaata toodet)
- 360 ml nisujahu
Tee nii
-
Sega või ja riivitud juust kokku. Lisa sool, tšilli, must pipar ja küüslaugupulber. Lisa jupihaaval jahu, pidevalt segades. Kui tainas tundub liiga tihke, võid lisada 1 - 2 spl jääkülma vett. Vooli tainas kaheks ca 3 cm läbimõõduga silindriks. Paki kumbki toidukilesse ja tõsta vähemalt 30 minutiks külmikusse.
-
Kuumuta ahi 190°C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika tainast ca 4 - 5mm paksused kettad. Laota kettad ahjuplaadile, aga jäta nende vahele vahed, et nad küpsedes kokku ei läheks. Küpseta kuni küpsised on kuldsed, umber 15 minutit. Lase täielikult jahtuda. Serveeri kohe või säilita õhukindlas anumas külmikus kuni nädal.
Märkused
Meie veinisoovitus: Roosa vein Harmonie Rose AOC 2022
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Leidsin selle retsepti, kui otsisin mida kappi jäänud küüslaugupulbriga teha… ja nüüd peab varsti küüslaugupulbrit juurde ostma. Väga väga väga head küpsised on. Aitäh retsepti eest!