Jasmiinisuitsu lõhe suupiste

Print Recipe

Kogus 4 portsjonit

Vaja läheb

  • 400 g nahaga lõhefileed
  • päts viilutatud ja röstitud saia
  • 3 spl tugevamaitselist teed, nt oolong teed
  • 1 spl kuivatatud jasmiiniõisi (Vaata toodet)
  • maitse järgi soola (Vaata toodet)
  • 100 g heeringamarja
  • 1 tl matcha teed (Vaata toodet)
  • "suitsuahju" jaoks: sügavama kaanega panni, fooliumit ja aurutusresti, mis mahub panni sisse

Tee nii

  1. Maitsesta lõhefileed soolaga. Polsterda kogu pann fooliumiga. Puista panni põhja tee ja jasmiiniõied.

  2. Tõsta pannile aurutusrest ja sellele kalafilee, nahk allpool. Kata pann kaanega, tõsta pliidile, keera kuumus kõrgeks. Kui näed, et suitsu hakkab kaane alla tekkima, keera kuumus madalaks. Lase ca 10-15 minutit suitseda, kuni lõhe on küps.

  3. Lõika röstitud saiaviilud väiksemaks. Sega heeringamari matcha teega. Viiluta suitsutatud lõhe. Kata sai lõhega ja tõsta selle peale veidi rohelist heeringamarja

Märkused

Foto: Kristjan Lepp

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad