Jasmiinisuitsu lõhe suupiste
Print Recipe
Vaja läheb
- 400 g nahaga lõhefileed
- päts viilutatud ja röstitud saia
- 3 spl tugevamaitselist teed, nt oolong teed
- 1 spl kuivatatud jasmiiniõisi (Vaata toodet)
- maitse järgi soola (Vaata toodet)
- 100 g heeringamarja
- 1 tl matcha teed (Vaata toodet)
- "suitsuahju" jaoks: sügavama kaanega panni, fooliumit ja aurutusresti, mis mahub panni sisse
Tee nii
-
Maitsesta lõhefileed soolaga. Polsterda kogu pann fooliumiga. Puista panni põhja tee ja jasmiiniõied.
-
Tõsta pannile aurutusrest ja sellele kalafilee, nahk allpool. Kata pann kaanega, tõsta pliidile, keera kuumus kõrgeks. Kui näed, et suitsu hakkab kaane alla tekkima, keera kuumus madalaks. Lase ca 10-15 minutit suitseda, kuni lõhe on küps.
-
Lõika röstitud saiaviilud väiksemaks. Sega heeringamari matcha teega. Viiluta suitsutatud lõhe. Kata sai lõhega ja tõsta selle peale veidi rohelist heeringamarja
Märkused
Foto: Kristjan Lepp