Jaapani supp dashi ja soba nuudlitega
Print Recipe
Vaja läheb
- 2 pakikest dashi bonito puljongipulbrit (Vaata toodet)
- 100 g soba nuudleid (Vaata toodet)
- 3 spl sojakastet (Vaata toodet)
- 1 spl seesamiõli (Vaata toodet)
- 1 tk sibulat (või kasuta praetud sibulat Vaata toodet)
- 2 spl toiduõli (Vaata toodet)
- 2 cm värsket ingverit
- 4 tk muna
- 1 peotäit värsket rohelist sibulat
- 100 g värskeid spinatilehti
- 1/2 tk laimist pigistatud mahla
Tee nii
-
Haki sibul ja prae kuumas toiduõlis, kuni sibulatükid on ilusad kuldsed ja kergelt krõbedad. Pane sibul köögipaberile, et liigne õli välja nõrguks. Või jäta see etapp vahele ja kasuta valmis krõbedat praetud sibulat.
-
Keeda munad vastavalt soovile kas seest poolpehmeks või kõvaks. Koori munad.
-
Aja supipotis 1 liiter vett keema. Lisa dashipulber, viilutatud ingver ja soba nuudlid. Keeda umbes 2-3 minutit, lisa spinatilehed, keeda veel 1 minut ja tõsta pott tulelt. Maitsesta suppi sojakastme, seesamiõli ja laimimahlaga. Tõsta ingveriviilud supi seest välja. Serveeri suppi kohe koos hakitud rohelise sibula, praetud sibulatükkide ning pooleks lõigatud keedetud munaga.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Aga kuhu jäi valmistamise kirjelduses retsepti koostises olev seesamiõli?
Tere lgp Kuno. Suur aitäh tähelepanu juhtimast, seesamiõli oli tõesti kirjeldusest välja lipsanud. Nüüd sai retsept vastavalt täiendatud.
Tervitades, Juta, umami.ee
hfg
Väga hea ja autentse maitsega supp! 🙂