Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Jaapani supp dashi ja soba nuudlitega

Print Recipe

Kogus 2 portsjonit

Vaja läheb

  • 2 pakikest dashi bonito puljongipulbrit (Vaata toodet)
  • 100 g soba nuudleid (Vaata toodet)
  • 3 spl sojakastet (Vaata toodet)
  • 1 spl seesamiõli (Vaata toodet)
  • 1 tk sibulat (või kasuta praetud sibulat Vaata toodet)
  • 2 spl toiduõli (Vaata toodet)
  • 2 cm värsket ingverit
  • 4 tk muna
  • 1 peotäit värsket rohelist sibulat
  • 100 g värskeid spinatilehti
  • 1/2 tk laimist pigistatud mahla

Tee nii

  1. Haki sibul ja prae kuumas toiduõlis, kuni sibulatükid on ilusad kuldsed ja kergelt krõbedad. Pane sibul köögipaberile, et liigne õli välja nõrguks. Või jäta see etapp vahele ja kasuta valmis krõbedat praetud sibulat.

  2. Keeda munad vastavalt soovile kas seest poolpehmeks või kõvaks. Koori munad.

  3. Aja supipotis 1 liiter vett keema. Lisa dashipulber, viilutatud ingver ja soba nuudlid. Keeda umbes 2-3 minutit, lisa spinatilehed, keeda veel 1 minut ja tõsta pott tulelt. Maitsesta suppi sojakastme, seesamiõli ja laimimahlaga. Tõsta  ingveriviilud supi seest välja. Serveeri  suppi  kohe koos hakitud rohelise sibula, praetud sibulatükkide ning pooleks lõigatud keedetud munaga.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

    1. Tere lgp Kuno. Suur aitäh tähelepanu juhtimast, seesamiõli oli tõesti kirjeldusest välja lipsanud. Nüüd sai retsept vastavalt täiendatud.
      Tervitades, Juta, umami.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad