Glasuuritud part kolme pipraga
Print Recipe
Vaja läheb
- 2 tk pardifileed
- 4 spl agaavisiirupit (Vaata toodet)
- 2 spl sojakastet (Vaata toodet)
- 1 spl riisiäädikat (Vaata toodet)
- 0,5 tl pikka pipart (Vaata toodet)
- 0,5 tl paradiisiteri (Vaata toodet)
- 0,5 tl valget Penja pipart (Vaata toodet)
- serveerimiseks mango tšatnit või ploomikastet (Vaata tšatnit) (Ploomikaste)
Tee nii
-
Purusta uhmris piprad. Sega kokku agaavisiirup, sojakaste ja riisiäädikas, lisa piprasegu. Lõika terava noaga pardifilee naha sisse madalad sisselõiked, aga ära lihani välja lõika. Marineeri pardifileesid pipramarinaadis vähemalt 1h.
-
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vala marinaad potti ja keeda madalal kuumusel pidevalt segades paksuks kleepuvaks glasuuriks.
-
Kuumuta pliidil õhukese õlikihiga määritud pann. Patsusta pardifileed köögipaberiga kuivaks ja pane nahapool allpool kuumale pannile ca 3 minutiks pruunistuma. Piilu aegajalt, et nahk ära ei kõrbeks. Kui see liiga kiiresti kipub juhtuma, keera veidi kuumust maha.
-
Kui nahk on ilusti kuldpruun, keera filee lihapool alla, kata pann kaanega ja prae veel ca 3 minutit. Nüüd tõsta fileed eelkuumutatud ahju ja küpseta ca 5 minutit. Tõsta liha ahjust välja ja pintselda keedetud glasuuriga üle.
-
Lase paar minutit seista ja lõika liha viiludeks. Part peaks seest olema kindlasti roosa, niimoodi on see suussulav! Serveeri salati ja tšatniga.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
See maitseb fantastiliselt !
Rahulikku jõuluaega!
Soovin saada tasuta e- kokaraamatut
Head vana aasta lõppu!