Croissant’i, õuna ja Vana Tallinnaga saiavorm

Print Recipe

Vaja läheb

  • 400 ml kohvikoort
  • 200 ml piima
  • 1 tk vanillikauna (Vaata toodet)
  • 1 tk kaneelikoort (Vaata toodet)
  • 2 tk kardemonikupart (Vaata toodet)
  • 2 spl Vana Tallinna likööri
  • 3 tk muna + 3 munakollast
  • 200 g suhkrut
  • 2 tk suurt või 6-8 mini croissanti (parem kui vähemalt päev seisnud)
  • 3 tk väikest või 2 suurt õuna
  • 2 spl sulatatud võid

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vala koor, piim, pikkupidi poolitatud vanillikaun, noaseljaga kergelt muljutud kardemonikuprad, kaneelikoor ja Vana Tallinn potti. Aja keema ja tõsta tulelt.

  2. Sega kausis suhkur, munad ja munakollased. Vahusta mikseriga heledaks vahuks. Tõsta suuremad vürtsid kooresegust välja kõrvale. Edasi vahustades vala peene joana kooresegu munasegu juurde (võid igaks juhuks alguses mõned supilusikatäied segada, et temperatuur tõuseks ja muna tükki ei läheks).

  3. Kurna saadud kooresegu läbi peene sõela.Poolita croissantid horisontaalselt ja pintselda neid sulavõiga. Pintselda võiga kokku ka vorm, mida kasutad. Lao poolikud croissantid vormi, lisa kooritud ja tükkideks lõigatud õunad. Vala kõik üle kooreseguga ja küpseta ca 20-25 minutit. Serveeri traditsiooniliselt külma piimaga või hoopis vahukoore, jäätise või Kreeka jogurtiga!

Märkused

Idee: Food & Travel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad