Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Banaani-šokolaadileib vanillijogurti ja maapähklivõiga

Print Recipe

See banaanileib sobib nii kosutavaks hommikusöögiks kui ka mõnusaks desserdiks. Vanilli-vahtrasiirupi jogurt, maapähklivõi ja värsked marjad lisavad mahlakale ja maitserohkele banaanileivale luksuslikkust, kreemjat tekstuuri ja värskust.

Vaja läheb

Kastmeks

Serveerimiseks

  • värskeid marju, küpseid viigimarju

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 180C. Löö munad kaussi, lisa suhkur ja klopi kuni saad heleda segu. Suru banaanid kahvliga puruks ja lisa munasegule. Sulata või ja sega samuti muna-banaani segusse. Nüüd lisa jahu ja küpsetuspulber. Sega kuni saad ühtlase taina. Haki šokolaad. Lisa šokolaad, vanillipasta ja kaneel tainale ja sega ühtlaseks.

  2. Kata keeksivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Küpseta ca 45 minutit. Testi tikuga, kui koogi sisse pistetud tikk jääb praktiliselt puhtaks, siis tõsta vorm ahjust välja ja tõsta banaanileib restile jahtuma.

  3. Maitsesta Kreeka jogurtit vahtrasiirupi ja vanillipastaga. Magusta maapähklivõi soovi korral steviaga. Serveeri banaanileivaviile vanilli-vahtrasiirupi jogurti, maapähklivõi ja värskete marjadega. Lisa soovi korral ka küpse viigimarja viile.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad