Banaani-šokolaadileib vanillijogurti ja maapähklivõiga
Print Recipe
See banaanileib sobib nii kosutavaks hommikusöögiks kui ka mõnusaks desserdiks. Vanilli-vahtrasiirupi jogurt, maapähklivõi ja värsked marjad lisavad mahlakale ja maitserohkele banaanileivale luksuslikkust, kreemjat tekstuuri ja värskust.
Vaja läheb
- 2 muna
- 100 g roosuhkrut (Vaata toodet)
- 3 küpset banaani
- 130 g võid
- 210 g jahu
- 150 g tumedat šokolaadi (Vaata toodet)
- 1 tl vanillipastat (Vaata toodet)
- 1 tl Tseiloni kaneeli (Vaata toodet)
- 1 tl küpsetuspulbrit
Kastmeks
- suhkruvaba maapähklivõid (Leiad siit või siit)
- Kreeka jogurtit
- steviat (Vaata toodet)
- vanillipastat (Vaata toodet)
- vahtrasiirupit (Vaata toodet)
Serveerimiseks
- värskeid marju, küpseid viigimarju
Tee nii
-
Kuumuta ahi 180C. Löö munad kaussi, lisa suhkur ja klopi kuni saad heleda segu. Suru banaanid kahvliga puruks ja lisa munasegule. Sulata või ja sega samuti muna-banaani segusse. Nüüd lisa jahu ja küpsetuspulber. Sega kuni saad ühtlase taina. Haki šokolaad. Lisa šokolaad, vanillipasta ja kaneel tainale ja sega ühtlaseks.
-
Kata keeksivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Küpseta ca 45 minutit. Testi tikuga, kui koogi sisse pistetud tikk jääb praktiliselt puhtaks, siis tõsta vorm ahjust välja ja tõsta banaanileib restile jahtuma.
-
Maitsesta Kreeka jogurtit vahtrasiirupi ja vanillipastaga. Magusta maapähklivõi soovi korral steviaga. Serveeri banaanileivaviile vanilli-vahtrasiirupi jogurti, maapähklivõi ja värskete marjadega. Lisa soovi korral ka küpse viigimarja viile.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Lisa kommentaar