Rosé ja suvemarja tarretis valge šokolaadi panna cottal
Print Recipe
Ilus, värskust täis ja suvine! Lisaks saab selle desserdi valmis teha just siis kui mahti on, et õigel hetkel see elegantselt külmikust välja ja lauale tõsta!
Vaja läheb
Tarretis:
- 5 tk želatiinilehte (või 10 g agar agarit) (Vaata siit)
- 1 spl sidrunimahla
- 150 gr suhkrut
- 250 ml poolmagusat roosat veini (kui kasutad kuiva, suurenda suhkru kogust)
- 250 gr marju (mustikaid, vaarikaid, maasikaid, sõstraid)
Panna cotta:
- 400 ml vahukoort
- 1 tl vanillipastat (Vaata siit)
- 75 gr valget šokolaadi (Vaata siit)
- 3 tk želatiinilehte
Tee nii
-
Leota 5 želatiinilehte külmas vees umbes 5 minutit.
Aja potis keema 250 ml vett ja sidrunimahl. Lisa suhkur, sega, kuni see on lahustunud. Tõsta pott tulelt. Võta želatiin veest ja pigista üleliigne vesi sellest välja. Lisa želatiin kuuma suhkruvette ja sega, kuni kõik on lahustunud. Lisa vein, sega läbi. Lase segul pisut jahtuda.
-
Jaota marjad kuue vormi (või tassi, ca 200 ml) vahel. Vala iga vorm poolest saati veinitarretise vedelikku täis. Pane vormid tarretisega mitmeks tunniks külmkappi.
-
Kui tarretis on tahkunud, valmista panna cotta. Selleks aja vahukoor keskmisel kuumusel keema. Keera kuumus maha, aga ära veel potti tulelt tõsta. Lisa tükkideks lõigatud šokolaad ja vanillipasta. Sega, kuni šokolaad on sulanud.
-
Leota želatiini külmas vees mõned minutid, pigista neist üleliigne vesi välja ja sega 4 spl kuuma veega, kuni need lahustuvad. Sega veega lahustatud želatiin vahukoore-šokolaadi segu sisse, lase sellel pisut jahtuda ja vala vormid ääreni täis. Jäta ööseks külmkappi tahenema.
-
Serveerimiseks pööra dessert tassist välja taldrikule (võibolla pead selleks tassi hetkeks kuuma vette pistma).
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.